O le a le faagasologa o le gaosiga o le uta uaealesi?

Wi Apple'skamupanifaʻaogaina o tekinolosi faʻaogaina uaealesi i luga o le iPhone 8, eis fa'amumuina le alamanuia atoa.I le avea ai o se tagata faʻatau masani, faʻaopoopo i le faʻaaogaina o mea e leai se totogi i aso uma, e te faiailoape faapefeafaiauta uaealesibegaosia?O lea ua matou aveinao lefa'agaioiga fa'agaioiga o se uta uaealesi.Mulimuli ia i matou i oʻu tulagavae ma o le a ou faʻaali atu ia te oe le faʻagasologa o le gaosiga o le faʻaogaina o le wireless i le faleaoga a Lantaisi.

uta uaealesi 1

Ua vaevaeina le totogi uaealesi i ni vaega se lua: laupapa matagaluega totonu ma vaega fafo.O le faʻagasologa o le gaosiga o le wireless charge o le a faʻaalia foi i auiliiliga mai nei itu e lua.

Muamua, O a matou faʻatau ma ana tagata faʻatau e fesoʻotaʻi le tasi ma le isi e fuafua ai le mamanu o oloa ma mea e manaʻomia.O le isi, o le matagaluega faʻapitoa a Lanaisi o le a mamanuina le laupapa matagaluega i totonu, ma o le matagaluega o oloa o le a mamanuina le fausaga atigi.

uta uaealesi

Laasaga 1:O le ata o loʻo i luga o se laupapa avanoa e aunoa ma ni mea faʻaeletoroni.Muamua, o le a tuʻuina i luga o se masini lomitusi faʻapipiʻi atoatoa ma vali i se vaega o le solder paste.O le solder paste e faʻafefiloi ma solder paʻu, flux, ma isi surfactants ma thixotropic agents.E mafai ona vaʻaia i le ata o lenei laupapa faʻasalalau uaealesi e sili atu i le 30 vaega.

uta uaealesi

(O le ata o loʻo i luga o loʻo faʻaalia ai se masini lomitusi otometi atoa.)

Laasaga 2:Ona ulufale lea i le isi faagasologa: SMT patch.SMT o loʻo tu mo tekonolosi luga o luga ma e faʻaaogaina lautele i pisinisi faʻaeletoroni.E masani ona faʻaaogaina mo le faʻapipiʻiina o mea faʻaeletoroni e leai ni taʻitaʻi poʻo ni taʻitaʻi pupuu.

uta uaealesi 2


Laasaga 3:
O le masini faʻapipiʻi SMT e faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi tupe meataalo, tetee, capacitors, inductors ma isi vaega i luga o le laupapa matagaluega faʻapipiʻi i le solder paste i le faasologa.O masini faʻapipiʻi maualuga taʻavale SMT taʻitasi o le a pulea e se komepiuta laʻititi.Inisinia o le a mamanuina ma faʻapolokalameina le faʻatulagaina o taualumaga faʻagaioiga e tusa ai ma mea o loʻo faʻapipiʻiina laupapa taʻitasi uaealesi, lea e faʻaleleia atili ai le saʻo o le tuʻuina o le laupapa matagaluega.

 

uta uaealesi

Laasaga 4:O le ata o loʻo i luga o loʻo faʻaalia ai le toe faʻaleleia o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le puipuiga o le siosiomaga e leai se taʻitaʻi.Le tasi i le itu taumatau o le reflow solder meafaigaluega ma le vevela totonu o le sili atu i le 200 tikeri.O le PCB substrate ina ua uma le pulumu, patching, ma reflow soldering ua avea ma PCBA atoatoa.I le taimi nei, e tatau ona asiasia le PCBA e iloa ai pe o galuega a vaega taʻitasi e masani.

uta

 

Laasaga 5:O le ata o loʻo i luga o loʻo faʻaalia ai le faʻaogaina o le AOI otometi opitika detector e asiasia PCBA.E ala i le sefulu o taimi o le faʻalauteleina, e mafai ona e siaki faʻataʻitaʻi pe iai ni faʻafitauli e pei o le faʻaogaina sese ma le faʻaogaina o le gaogao i le taimi o le vaʻa ma le faʻaogaina o le faʻaogaina o le malosi.

 

uta uaealesi


Laasaga 6:
O le a auina atu le laupapa PCBA agavaa i le isi faagasologa-uelo le vili transmitter.

 

5muetyu2ycb

 

Laasaga 7:O le ueloina o le uila afi e manaʻomia ai le faʻaogaina o le lima.E mafai ona iloa i le ata o le tekinisia o loʻo i ai se fusi lima lanumoana i lona lima agavale.O lo'o i ai se uaea i luga o lenei tapulima e fa'amauina e puipuia ai le eletise fa'atete'e o le tino o le tagata mai le ulu atu i le va'a maualuga.

 

uta uaealesi

Laasaga 8:Le isi, siaki pe mafai e le transmitter coil laupapa ona galue masani.O iinei, o le a faʻataʻitaʻiina tulaga faigaluega o voltage faʻaoga eseese. 

uta uaealesi

 

(O le ata o loʻo i luga o loʻo faʻaalia ai le voltage ma le taimi nei pe a faʻapipiʻi vave le uta uaea, 9V/1.7A.)

 

uta uaealesi

 

Laasaga 9:O lenei faiga o se suega matua.E tatau ona fa'ata'ita'iina ta'itasi uaealesi agava'a mo le malosi ma le uta a'o le'i tu'ua le falegaosimea, ina ia mafai ona fa'ata'ita'i muamua oloa fa'aletonu i le taimi o le su'ega;oi latou e pasia le suʻega matua o le a ulufale i le faʻapotopotoga faʻapotopotoga, ma o mea leaga o le a Aveese e foia le faafitauli.E tusa ai ma le inisinia falegaosimea, o le tasi-coil wireless charging e manaʻomia ai se suʻega 2-itula le matua, ae o le lua-coil e 4 itula.

 

uta uaealesi


O le ata o loʻo i luga o loʻo faʻaalia ai le laupapa taʻavale uaealesi e molia pe a uma le suʻega tuai, ma o vaega taʻitasi e faʻatulaga lelei.O mea e iai mea fa'aeletoroni e fa'asaga i lalo e 'alofia ai le fa'aleagaina i le taimi o le tu'i.

 

uta

 

Laasaga 10:Fa'apipi'i le module transmitter i luga o le atigi uta uaealesi ma le kelu 3M.

 

uta uaealesi

 

O le ata o loʻo i luga o loʻo faʻaalia ai le faʻaogaina o le uaea eletise ua maeʻa ua faʻapipiʻiina ma o le a faʻatali mo le isi soʻotaga faʻapotopotoga.

 

uta uaealesi

 

Laasaga 11:Faamau fa'amau.

Ta'avale feavea'i

Ua mae'a le uta uaealesi tu'usa'o fa'atasi ai ma le fa'apipi'i lua fa'atosina.

claxqtouxoi

 

Laasaga 12:Fa'auma su'ega oloa a'o le'i lafoa'i.O lenei sootaga e faʻaaogaina e faʻaumatia ai le fesoʻotaʻiga o le wireless charging, ma ia faʻamautinoa o le oloa faʻapipiʻiina uaealesi e oʻo mai i le lima o le tagata faʻaoga e mafai ona maua le poto masani faʻatinoga e pei o le uta muamua.

 

Ta'u uaealesi (5)


Laasaga 13:
Tuu le oloa i totonu o se ato PE, tuu i totonu o le tusi lesona, Type-C data cable, ma teu i totonu o se atigipusa, ona teu lea ma faatali mo le uta.

 

Ta'avale uaealesi (9)

O loʻo i luga o le faagasologa atoa o le gaosiga o le faʻaogaina o le wireless.I se faapuupuuga, o le lomitusi laupapa avanoa, SMT patch, reflow soldering, PCBA asiasiga, soldering coil, asiasiga, suʻega matua, kelu, faʻapotopotoga atigi, suʻega oloa maeʻa, ma afifi oloa maeʻa. 

(O le mea moni, ina ia mautinoa le saogalemu ma le faʻamaoni oa tatou oloa, o le a matou faia suʻega faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga faʻaeletoroni, suʻega foliga, ma isi, mo le faʻaogaina o le wireless.)
A maeʻa ona faitau, e iai sau malamalamaʻaga auiliili o le faʻagasologa o le gaosiga o le faʻaogaina o le wireless?Mo nisi fa'amatalaga, fa'amolemole fa'afeso'ota'i Lantaisi, matou te i ai i lau 'au'aunaga i totonu ole 24 itula.

 

 



Taimi meli: Sep-25-2021